2008 blir 2009.

Ett synnerligen GOTT NYTT ÅR tillönskar jag er alla. M.V.H. Red.

Vykortsvinter.

Jag pratade i telefon med en gammal kamrat i julhelgen, uppifrån Ångermanland där vi bodde -76 till -83. Han J-A Wallin med familj i Ö-vik, och vi Gahlon´s i Gottne, en liten by några mil utanför. Vi jobbade på ett tredje ställe, som heter Bredbyn, som ligger i Anundsjö socken, fortfarande i Ångermanland. Han skickade några bilder som han tagit i Bredbyn på Luciadagen, ni ser en här ovan, en vy så vacker så man skulle gissa på Jenny Nyström om det fanns en tomte med på bilden. Så här såg det nästan alltid ut på vintern när vi bodde där. Men, (det finns alltid ett men) när vintern var åtta månader lång, trettio minusgrader i tre månader, och det snöade lapphandskar på barnens skolavslutning, då hade man glömt naturskönhetsupplevelsen. Men håll med mig kära läsare, visst är det vackert.

Eländes elände.

Nu är glada julen slut. Och nere i Gasa tar dom livet av varann igen, samtidigt som hela världen är i ekonomisk kris, och här hemma är halva befolkningen (den lilla arbetande delen) varslad om uppsägning. Det går åt helvete med hela limpdegen.
* Förr mådde vi bättre än vi hade det.
* Men idag har vi det bättre än vi mår.
* Kanske, skulle vi må bättre om vi hade det sämre.
* Eller, skulle vi må sämre om vi hade det ännu bättre?
* Möjligen, är det bättre att ha det bättre än att må bättre.
* Eller, är det sämre att må bättre än att ha det bättre?
Hoppas på ett bra 2009.

Äntligen Julafton.

Hillenbladet tillönskar alla eventuella läsare en synnerligen GOD JUL.

Dan före dan före dopparedan.

HO HO HO Nu kommer jag snart.

Väntans tider.

I år satte redaktörn upp julgranen långt tidigare än normalt. Tänkte att vi skulle njuta av den när vi går i väntans tider, istället för efter jul. Advent betyder ju väntan har jag hört. ( Det är väl väntan på tomten man åsyfter.) Den här vackra skapelsen ska väl kunna locka honom hem till mig.

Kaoskul på hjul i jul.

Vid ett besök på centralstationen, möttes jag av denna syn som jag kände att jag måste föreviga, och överlämna till bladets humorredaktion. Man undrar ju om folk läser hela texten, eller bara första ordet på skylten innan man parkerar sin cykel.

Lucia igen.

Idag var det dags igen för lussetablå på Ebba Gahlons förskola, där dom bjöd på skönsång, kaffe och skinkmacka.
Lucian Ebba vid granen.
Här är hela förskolegänget.

Lucia.

Även pepparkakor och tomtenissar var representerade, en nisse hade fått hybris men sådant höjer ju bara underhållningsvärdet på det hela. Tilläggas bör att de barn som ville klä sig som spindelmannen, ninjaturtels och dylikt fick talas till rätta. Alla sjöng iallafall som en veritabel änglakör.
Här har vi några söta lucior från samma uppvisning.
Nu är det dags igen för en massa Lussefirande i skolor och på dagis. Det här är Alfred Gahlon som är stjärngosse. Varje år är det samma problem att få struten att sitta där den ska.