Mera vårkänslor.

Idag hade Tussilagon tittat fram i några ex. Men kallt som attan var det.

Hälften vore nog.


Jag skäms nästan att säga det, men vi har alldeles för många rum så vi tar och gör ett av dom till en "walkincloset" eller "dressingroom" eller kalla den vad du vill va. Bilderna visar hur jag tampas med det nya golvet. Efter åtta "satans golv" och fyra "förbannade plankjävel" så blir det som vanligt jättebra.

Franco Leidi.

Onsdagen 25/3 var det vernissage med akvareller och collage, av Franko Leidi på Västerås konstmuseum. Jag hade tänkt mig lite champagne, snittar och lite mingel bland udda knäppgökar. Men det blev våfflor med sylt och grädde hemma bland vanliga människor. Så jag fick se utställningen dagen efter i stället, då var jag ganska ensam på plats så när som på Västerås egen lilla knäppgök Micke Reuter som satt i receptionen. Det var en lite annorlunda utställning får jag lov att säga. GÅ OCH SE DEN.

Dansanta muskelknippen.


Nu har världens starkaste man visat att dansa kan vem fan som helst, bara man ger sig fan på att det ska gå. Det gäller väl inte bara dans, utan vad som hälst som man bestämmer sig för att göra. Och när det gäller den här enorma bonden så klarar han nog vad som hälst han tar sig för. Men den här glasskon som är hans senaste trofe, ser nog malplasserad ut bland hans övriga trofeer, även om den är den största.

Fler vårtecken i luften.

Idag 26/3 på förmiddagen kom det 12 st sångsvanar i plogformation högt över Hagaberg, på väg norrut. En flock Canadagäss såg jag redan för två veckor sedan, i samma färdriktning. Vad månne morgondagen hava att uppvisa?

Upprop till den stora dansen.

Idag onsdagen den 25/4 passerade två st. tranor över Hillen, dom stannade upp och cirkulerade ett tiotal varv, och lockade på ev medresenärer innan dom fortsatte norrut. Det var -10 grader i morse, men våren är nog här iallafall. Den har ju kommit varje år så länge jag kan minnas, även om det går lite trögt ibland.

Saknaden är stor när vårsolen tittar fram.

Den här våren är det en snubbe i Bollnäs som rider mitt ex. SORGLIGT

Synrubbning.

Du undrar kanske vad det står på skylten, sätt fingerspetsarna i varsin ögonvrå och dra ut dom. VOILA

Menytrubbel.

När dotera min i veckan fyllde år ville hon bjuda gästerna på Tacos, men ett missförstånd gjorde att det serverades Catos istället, den var dessutom dåligt genomstekt vilket förskräckte gästerna.

Fel låt vann.

snälla snälla snälla snälla snälla revidera omröstningen.

Fredagen den trettonde gick Hillenbladet över tretusen unika besökare. Fyrverkeri klang och jubelföreställning.

Första terminen på konstfack.

Som farfar vill jag uppmuntra mina barnbarn till att vara kreativa och känna skaparglädje. Det här är Ebba 4år som fick kritor vid något tillfälle, då var man ju tvungen att sitta modell, vilket resulterade i detta otroligt verklighetstrogna porträtt. Det var tur att jag inte satt nakenmodell, som jag brukar göra på medborgarskolans krokikurser. För man vill ju inte visa det totala förfallet när det blir så där naturtroget.

Nu blottar jag oss lite igen.

Den här fantastiska vyn möts man av när man kliver in i vardagsrummet, eller salongen som jag brukar säga och hålla upp nästippen lite.
Så här ser det ut innifrån vardagsrummet.
Här kan jag precis som i verkstan (sovrummet) ägna mig åt min favvohobby, här är det rätt program dessutom, det var det inte när jag visade sovrummet.

Årsmötet.

Nu är årsmötet avklarat, uppslutningen var god jämfört med fjolårets (7st) men visst skulle man vilja se ett större intresse för vårt Hillen. Men det gick kanske vägen, med att få ihop en styrelse, även om det blev lite virkning och knyppling, för att få till en kassör, det blir så när man ska flytta om dom som redan är engagerade i styrelsen. Vår kassör Rolf som har tagit hand om oss på ett ypperligt sätt, avgick efter fyra år, avtackandet vart torftigt, för det känns ju lite dumt att gå till kassören och be om pengar, för att avtacka honom själv. Men vi får väl göra det lite mer ordentligt vid ett senare tillfälle. En nyhet för året är en fest och grillkovskommitté på två personer, som avlastar styrelsen lite. Det måste gå att delegera ut jobben som skall göras, till folk utanför styrelsen. Red. hoppas på ett bra år.

Samfällighetsinformation.

Ikväll är det årsmöte Kl. 18:30 i Vallbyskolan som vanligt, det blir intressant att se om det blir någon uppslutning.

Datatorer ( ett djävulens påfund )


För ett par veckor sedan pimpade jag min komputor, med ett ännu bredare bredband,fick i onsdags ett nytt modem av modernaste snitt, med flera nätverksportar, trådlöst modem och hela videvitten, lätt som en plätt att bara koppla in och köra. Jo jag tackar, massor med supportkontakter, svordomar, och rotande bland kablar (ni vet hur det ser ut bakom skrivbordet.) Varje supportkontakt avslutades med att nu ska det fungera,starta bara om modemet om tjugo minuter, detta upprepades 5-6 gånger, men IP telefonin uteblev, ända till i morse då jag än en gång ringer upp supporten, och efter tjugo minuter får kontakt med en levande varelse,som verkligen bryr sig, och den här gången släpper vi inte varandra förrän vi fått det att fungera, det tog ytterligare tjugo minuter för henne med omkopplingar och omstarter, men nu funkar det, och vi är på banan igen.

Sur och less.

Det är onsdag, jag är sur för jag halkade i helgen och gjorde illa axeln. Det värsta var att det var utanför min egen dörr, när jag skulle hämta sandhinken och sprida sand på den snorhala vägen. Swooosch, sa de ba, så låg jag där som en skadeskjuten valross, och skrek ut min smärta och dödsångest. Hade det varit utanför nån granne, så hade man ju kunnat stämma den fan för bristande gatuunderhåll. Då hade det känts lite bättre.