En härlig dag.

Idag tog vi en tur till den vackra sommarstaden Mariefred, där man alltid måste fota Gripsholms slott, det gör alla besökare varje gång dom är där.
Plötsligt stormar det in en busslast med fantastiskt trevliga och glada Australiensare, som är här för att "wisit your beautiful contry". Dom hoppar på mig och frågar vänligt om jag kan ta en gruppbild på dom, med slottet i fonden. Naturligtvis svarar jag, och dom blir jätteglada, och replikerar snabbt att det är 15 kameror, alla vill ju ha en gruppbild. Jag sätter igång och fotar så avtryckarfingret glöder, och tar 2 bilder med varje kamera, när jag är klar blir det ett våldsamt tackande och handskakande, för det var nog den snällaste, trevligaste och bästa Svensk dom träffat på under sin resa. Dom lovade att dom skulle fota mig när jag kommer till Australien. Jag berättade att jag skulle lägga ut bilden i Hillenbladet, då ville dom ha bloggadressen så vi får se om man kanske blir världsberömd down under.

Vårstädning på Hillen 2009.

Här är det full rulle på röjningsarbetet ( eller är väl på väg att bli ).
Här har det tagit fart, och med mycket omsorg kan det nog bli en snygg häck av den här också. Barnen trivdes bra i den nygrävda sandlådan. Cirkus minimum uppträdde i väntan på att grillen skulle bli varm.

Mingel & bubbel.

Hillenbladets ettårsfirande avlöpte med bravur, trevliga glada människor, ( jag och min hustru.) Tillika var champagnen och snittarna helt underbara.

Klang & Jubel.

Idag är det 1år sedan jag startade Hillenbladet, till Hillenbornas fromma, att sprida lite information och skvaller i och om vårt område. 3333 unika besökare har bladet haft, under året. Gissningsvis är 7 av dom från Hillen, resten är från övriga världen. Jag har iallafall haft roligt, så tack till alla läsare. Red.

Vandaler på Hillen.

Som ni alla har sett så har sopåkarna sabbat soprumsdörren, vilket man lovade att reparera. En dag får jag se en bil från en smidesfirma vid sophuset, och en man som står och bryter med ett riktjärn, för att dörren ska gå att stänga. Det här kunde vilken idiot som helst ha gjort med en riktigt stor skiftnyckel, det här kan inte godtas som en reparation, dörren är fortfarande skadad även om den går att stänga respektive öppna. För ett par veckor sedan var någon av sopåkarna på stolpen utanför sophuset och krökte den, man undrar om dom måste ha så bråttom, så dom inte ser hur dom kör.
Jag dokumenterade skadorna för kommande brottsutredning, och bevis i EU domstolen. Se bilder ovan. M.V.H. Hillenbladets kriminalreporter.

Nu går det undan. Rensning av hårddisk och nytt nätverkskort gjorde susen, nu känns det roligt att titta på skärmen igen.

Idag såg jag blåsippor, det måste vara ovanligt tidigt

Kyrkobesök.

Nu är det påsk vilket är en kyrklig helg på många sätt. Jag är inte på något sätt religiös men jag använder kyrkorummet på mitt eget sätt, genom att besöka kyrkor för att dom är vackra, och man kan sitta ner för en stunds kontemplation. Det är så att när jag besöker en kyrka så infinner sig ett lugn som jag inte kan förklara, men det käns bra. Idag tog jag med lilla Sabina på ett första besök i domkyrkan och hon var helt harmonisk hela tiden. På bilden ser hon ju lite satanisk ut men det är väl bara kameran som är lite lågbudget.

Blåkulla nästa.

Man måste vara väl förberedd innan man gränslar kvasten, det är långt till blåkulla. Här fångade jag en på bild som tjyvlånade vårat dass.

Hästskomuseet.

Jag har i dagarna varit och besökt ett annat hästskomuseum än mitt eget. Och där hade intendenten skor som härrörde från slaget vid Sparrsätra, som utkämpades 1247 just i Sparrsätra utanför Enköping. Det var folkungarna, Upplands allmoge med Holmger Knutsson i spetsen, som gjorde uppror mot Erik den läspe och halte, för att få slut på kungligt centralstyre och skatter. Allmogen fick naturligtvis på käften så det stänkte om det, och dom pålades ännu mer skatt och annat jävelskap. Holmger vart fråntagen tronen, och avrättades av Birger Jarl året där på. Bilden visar skor som alltså är typ 800 år gamla, och satt förmodligen inte på några stridshästar, utan mindre typer som användes för att dra vagnar med förnödenheter, eller de vagnar som användes för att transportera bort alla lik efter slaget, vilket torde ha varit en hel drös. Hur som hälst, så är min sko som jag tidigare skrivit om inte lika gammal.

Grillrök.

Igår var det så vackert väder, så jag kunde inte låta bli att starta grillsäsongen. Tyvärr så rök det osedvanligt mycket, oset från min enda lilla grill lär ha kittlat näsborrarna i hela socknen. Det var briketter från MAXI om någon undrar.

Nu stiger saven.

Idag står solen som spön i backen, så nu lägger vi undan mameluckerna och långkallingarna, och bestämmer oss för att det är vår.