Inför Vasaloppet om några år.


Här har vi ett par hårt tränande ungdommar från Hillenvägen, jag hoppas vi får se dom i vasaloppsspåret om några år. Då kan man sitta framför TVn och skryta att det där är Pontus och Elsa dom känner jag, då blir alla avundsjuka på mig.

Åldrandets vedermödor.

Det börjar ganska tidigt med att man glömmer namn, sen glömmer man ansikten, sen glömmer man att dra upp gylfen, sen glömmer man att dra ner gylfen.

Barnkonventionen.

Är det någon mer än jag, som blev sist kvar, när de bästa idrottarna i klassen fick i uppdrag att välja varsitt lag när det skulle spelas brännboll. Vilken förnedring när man stod ensam grabb, med ett par taniga tjejer, som ingen ville ha i sitt lag, och läraren fick hoppa in och tvinga "lagledarna" att välja in "soporna" i laget. Nu hörde jag på radion en dag, att det strider mot barnkonventionen, att bara låta dom bästa i ett lag spela, medans dom lite sämre förmågorna får sitta på avbytarbänken. Detta förfarande är alltså diskriminerande. När ungarna är så små att det fortfarande bara är lek, kan naturligtvis alla vara med te.x fotboll. När det sedan blir fråga om att spela matcher, där man till varje pris skall vinna, kan ju inte alla spela i A-laget och vara bäst. Det är väl inte så tokigt att vara avbytare i ett lag som det går bra för, och får man bara sitta på bänken, byter man väl intresse. Jag har aldrig lidit av att inte vara någon stjärna på idrottsplan, när vi senare var i slöjden, så spöade jag skiten ur allihop. Alla har något som passar dom, det gäller bara att hitta rätt. PS Det skulle fan vilja vara rik, om det inte fanns några fattiga. DS

2010 var ett märkligt år, då unga pojkar fyllde 60 år.