Ang. värmestugan vid skidliften.

Som ni alla kanske har märkt har man rivit den lilla stugan vid Vedbofjällets fot. Eftersom det har diskuterats fram och tillbaks om vedbobackens vara eller icke vara, ända sedan vi flyttade hit, så trodde jag att det kanske var något på gång. Som den grävande journalist jag är, bestämde jag mig för att ta reda på fakta i fallet. Efter några dagars ringande till Västerås stad och fastighetskontoret, och skickats hit och dit och pratat med ett tiotal personer, som inget visste, fick jag tag i en ansvarig, Fredrik Cederborg. Han kunde berätta att han beslutat att riva kåken för dess dåliga skick, och konvertering till fjärrvärme från direktverkande el, som den värmdes med, inte var något ekonomiskt försvarbart alternativ, för den lilla slitna kåken. Den har alltså inte rivits för att ge plats för något annat på marken. Slalomklubben hade naturligtvis ringt och visat sitt missnöje med rivningen. Men istället för att låta kåken stå och förfalla så tog han detta beslut.

Pinnar och färgmarkeringar.

Jag har fått frågor om jag vet vad som pågår utmed cykelbanan, det visste jag inte, men jag tog reda på lite fakta. Pinnarna och färgmarkeringarna, är kabelexponering beställt av SM TELE AB vilka ska gräva för bredbandsuppkoppling till dagis. Man måste alltid göra så här när man ska gräva i backen, annars är det risk att man gräver av befintliga kablar.

Och vinnaren är.......

I lördags var jag på MAXI Erikslund och handlade, och som vanligt var det massor av smakerbjudanden, vilket jag alltid avböjer vänligen men bestämt. Däremot hade man en gissningstävlan, där man fyllt en petflaska med karameller och man fick gissa antalet. Den som kom närmast den rätta mängden, vann ett fotbollspel. Min ohängde son övertalade mig att vara med och gissa, så jag gissade på 604st. Idag ringde man från MAXI och berättade att jag var närmast det rätta antalet som var 566st, och kunde komma och hämta vinsten. Det är ju alltid roligt att vinna, men min hustru tyckte det kunde vara nägonting vettigt någongång. Vinnaren och MAXI`s stjärnsäljare på bilden.

Anundshög Badelunda.

I helgen som gick var det balluns runt Anundshög. En årligen återkommande aktivitet, som annordnas av lokala intressegrupper från Badelunda. Jag bevistade naturligtvis det trevliga evenemanget.Här bland alla stånd, kunde man inhandla blommor, hantverk och massa andra prylar.
Man fick även insyn i lite vikingaliv, här ser vi hur man tillagar mat i så kallade kokgropar. Här på bilden ser vi kokerskan Andrimner, som sin vana trogen tillreder Odens galt Särimner, i en sådan kokgrop. (Det var noga att alla avgnagda ben blev kvar på platsen).
Här pågår trancheringen av nämnda gris.
Barnen kunde prova på ponnyridning, om de hade lust.
Man kunde även gulla med söta små lamm.

Graffiti.

Vad skådar mitt norra öga, har "TYSKEN" råkat ut för klottrare?
Det var inte så farligt, det var hemkört. Oskar som är konstnären klottrar på egen vägg.
Men i en orolig mors huvud snurrar tankarna.-Herreguuud har jag närt en ligist vid min barm?

Dags att uppgradera gruset igen.

AB Hillen Gnejs och Granit, samlades för en kraftansträngning i år igen, det var en fantastisk uppslutning. Det bara kryllade av folk, både unga och gamla. Här kan du kolla om just du var med.