Escargot.

Vinbergssnäckan, är en delikatess, som inte är lika eftertraktad i Sverige, som tilexempel Spanien och Frankrike, där man äter tusentals ton om året. Vedbobacken vår egen lilla alptopp är ett eldorado för nämnda krabat, tar man en promenad på kullen efter ett regnväder, så kan man på några minuter plocka en tioliters hink full. En dag ifjol mätte jag upp 2x2 meter, och räknade antalet snäckor, det var 53st på den lilla ytan. Om det funnits en efterfrågan hos Svenska restauranger skulle man kunna tjäna en hacka. Det är dessutom en ganska lång process att tillreda dom för eget bruk, så det är enklare att köpa färdigt. Det gäller ju kåldolmar och en massa annan mat också, som våra mammor tog som en självklarhet att tillreda, men vi numera är för lata att göra själva.

2 kommentarer:

erna mader sa...

Ja sniglar är så härliga!
Det krasar så mysigt när man trampar på dem....

OstHazze sa...

Vilka toppsnäckor!!!